Pensjonshjelpen

ANNONSØRINNHOLD FRA

Sjekk sparerådene for din aldersgruppe

Hvordan sparer andre på din alder?

Foto: Colourbox

Har du begynt pensjonssparing? Det kan være nyttig å se hvor mye andre i din aldersgruppe sparer til pensjon. Tall basert på Storebrands kundemasse viser at aldersgruppen mellom 40-44 år i gjennomsnitt sparer 1100 kroner per måned, mens 50-54-åringene sparer 1640 kroner per måned. Flinkest er de mellom 60-64 år, med et gjennomsnitt på 2800 kroner i  måneden.

Det viktigste er at du kommer i gang

Det gjelder å starte pensjonssparing så tidlig som mulig, men husk at det viktigste er å komme i gang. Det er bedre å starte med 100 kroner i måneden i dag enn å utsette pensjonssparingen. Så start med en sparing som passer til din økonomi.

Les også: 5 raske steg til bedre pensjon

Finn din aldersgruppe

30-40 år: Etabler en privat spareavtale for pensjonssparing. Har du mye gjeld, anbefales det å betale ned boliggjelden til et fornuftig nivå (60-75 prosent av markedsverdien) før du starter annen sparing. Likevel kan det være lurt å starte med et mindre beløp for å komme i gang.

40-50 år: Øk det månedlige sparebeløpet. I denne alderen bør du få oversikt over pensjonen din. Du bør ikke basere hele pensjonen din på sparing i bolig, men spre pengene dine slik at du ikke rammes av fallende boligpriser. Derfor anbefales sparing i fond.

Fra 50 år og til pensjonsalder: Mange har som mål å bli gjeldfri som pensjonist. Skal du klare det, må du fortsette å nedbetale boliglånet, samtidig som du sparer i fond. Vurder å velge en spareprofil med mer renter og mindre aksjer på pensjonssparingen din etter hvert som du nærmer deg pensjonsalderen. En ryddig privatøkonomi blir stadig viktigere for å kunne ha råd til å leve godt som pensjonist.

Se filmen nedenfor, hvor Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand, gir deg tips for hva du kan gjøre om du ser det blir for lite i pensjon:

 

Dette innholdet er betalt av Storebrand og gjort tilgjengelig i ABC Nyheter fordi vi mener det er relevant og nyttig innhold for våre lesere. Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for sponset innhold eller kontakt vår content marketing desk for mer informasjon.

 

Les også

Dette er «gode pensjonsordninger»

Ta ut tidligpensjon?

Slik er pensjonen din bygget opp

Er du en av dem som utsetter sparing til pensjon?

Dette må du vite om arv og pensjon

Ny pensjon krever mer av deg

Her sparer de mest til pensjon

Pensjonsbegrepene du må kunne

Hvor får jeg oversikt over min pensjon?

5 raske steg til bedre pensjon

Pensjonistenes tips til deg

Slik maksimerer du din pensjonssparing